Hepsiburada işletmeleri e-ticaret ile tanıştırdı

Araştırmaya nazaran, pandemi periyodunda işletme sayısının 2’ye katlandığı Hepsiburada platformunda 10 işletmeden 7’sinin satışları %40 arttı.

Pandemi yılında Hepsiburada platformu üzerinden tüm Türkiye’den işletmelerin e-ticaret hacmi artarken en çok artış gösteren vilayetlerimiz sırasıyla Giresun, Samsun, Isparta, Kırklareli ve Çorum oldu. Ayrıyeten Hepsiburada’nın platformunda özel teşvikler sunduğu bayan teşebbüsçüler işlerini de katlayarak büyütmeyi başardılar.

Pandemi döneminde değişen müşteri beklentileriyle durdurulamaz bir ivme kazanan e-ticaret, hem tüketicilerin hem de işletmelerin hayatında vazgeçilmez oldu. Bu büyüme ivmesinin önümüzdeki dönemde de devam etmesi beklenirken, Hepsiburada danışmanlık şirketi Deloitte ile pandemi devrinde e-ticaret ekosistemini ve Hepsiburada hizmetlerini pahalandıran bir araştırma yürüttü. Hepsiburada’nın bu periyotta aldığı aksiyonların ve hayata geçirdiği hizmetlerin sonuçlarını da somut formda ortaya koyan bu araştırmaya nazaran, Türkiye’de e-ticaret pandemi döneminde kazandığı süratle 2020 yılının birinci altı ayında geçtiğimiz yıla göre %66 oranında büyüdü ve 226 milyar TL’lik bir hacme ulaştı.

Türkiye’de pandemi döneminde tüketicilerin %84’ünün e-ticareti daha çok tercih ettiği gözlemlenirken, %45’i e-ticaret üzerinden eskiye kıyasla 1,5 kattan daha fazla alışveriş yapmaya başladıklarını söz ediyorlar. İşletmelerin %82’si için e- ticaret siteleri baskın satış kanalına dönüşürken Hepsiburada üzerinden satış yapan işletmelerin %64’ü pandemi sonrası dönemde de e-ticaretin satışları içindeki hissesinin artacağını öngörüyor.

Hepsiburada her 5 müşterisinden 4’ünün en sık tercih ettiği e-ticaret platformu

Hepsiburada e-ticaret değer zincirinin tamamı için sağladığı çözümlerle ekosistemin gelişmesine ve ticaretin dijitalleşmesine öncülük eden çalışmalarını sürdürdü. Pandemi döneminde 30’dan fazla kategoride 50 milyondan fazla ürün seçeneği ile müşterilerine kesintisiz ve güvenli bir şekilde hizmet sağlayan Hepsiburada, eser çeşitliliği, güvenilirliği, alışveriş tecrübesini uygunlaştıran ve kolaylaştıran yenilikleri ile her 5 müşterisinden 4’ünün en sık tercih ettiği e-ticaret platformu pozisyonu olarak öne çıktı.

Lojistik tahlili Hepsijet, pandemide müşterilerinin %94’üne vakit kazandırdı; Hepsiburada müşterilerinin %87’si HepsiJet ile teslimat yapılmasının alışveriş kararlarını olumlu yönde etkilediğini söz etti. Pandemi döneminde Hepsiburada müşterilerinin memnuniyeti %17 oranında arttı. İşletmeler için ürünlerinin sipariş edilmesinden müşterilere ulaştırılmasına ve sonrasında kapıdan randevulu iade sistemine kadar çeşitli alanlarda katma değerli çözümler üreten Hepsijet, her 4 işletmeden 3’ünün öbür kargo şirketleri yerine tercihi oldu.

Türkiye’nin Hepsiburadası’ndan işletmelere can suyu oldu; platformdaki işletme sayısı 2 kat arttı

Hepsiburada, platform üzerinden satış yapan her 3 işletmeden 1’inin e-ticarete başladığı birinci e-ticaret sitesi olarak Türkiye e-ticaret ekosisteminin büyümesine katkı sağlıyor. Hepsiburada Türkiye’nin tüm bölgelerinde 2 kat daha fazla işletme ile hizmet verirken, en fazla büyüme gösteren kentler Giresun, Samsun, Isparta, Kırklareli ve Çorum oldu. Hepsiburada ekosistemindeki işletmeler 1,6 milyonu doğrudan olmak üzere toplam 3,5 milyon kişinin geçimine katkı sağlıyor.

Pandemi devrinde her 10 işletmeden 7’si için fizikî mağaza satışları azalırken Hepsiburada, platformundaki işletmelerine cansuyu oldu ve online satışlarını artırmalarına imkan sağladı. Hepsiburada üzerinden satış yapan işletmelerin e-ticaret satışlarındaki artış ortalama %40 oldu.

Hepsiburada’nın Hepsiglobal hizmeti ile ihracat yapan işletmelerin %85’i daha evvel satış yapmadıkları ülkelere ulaştılar.

Hepsiburada’dan işletmelerin dijital dönüşümüne takviye olan atılımlar

Hepsiburada, pandemi döneminde müşterilerine daha kaliteli hizmetler sunmaları ve dijital dönüşümlerini hızlandırmaları için çatısı altında satış yapan işletmelere takviye oldu. Ayda 200 milyonun üzerinde ziyaret sayısıyla işletmelerin görünürlüğünü artırmanın yanı sıra sunduğu pazar içgörüleri, eğitimler, e-ticaret lojistiği, kargo hizmetleri ve teknolojik altyapı ile işletmelerin Türkiye’nin tüm şehirlerinde yeni müşteriler ile buluşmalarını kolaylaştırdı. Gebze’de Akıllı Operasyon Merkezi’ne ek olarak, pandemi döneminde Ankara, İzmir, Erzurum, Diyarbakır ve Adana olmak üzere açtığı beş yeni lojistik merkezi ile ilgili eserlerin 24 saat üzere kısa bir müddet içinde müşterilerine ulaştırmasına imkân sağladı.

Bayanların iktisada iştiraki ve toplumsal yararlar

Türkiye’nin Hepsiburada’sı; müşterilerinin, işletmelerinin ve paydaşlarının takviyeleri ile toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlıyor. Kamu, sivil toplum kuruluşları ve ekosisteminde bulunan işletmeler ile yaptığı iş birlikleri ve müşterilerinin sunduğu katkılar ile toplumda ihtiyaç duyan her kısmın yanında yer alıyor. Pandemi devrinde; Sağlık Bakanlığı iş birliği ile toplam 1 milyon sıhhat materyalinin sıhhat çalışanlarına ulaştırılması, İçişleri Bakanlığı ve Valilikler iş birliği ile müşterilerinin de iştirakiyle muhtaçlık sahiplerine Ramazan Kolisi ulaştırılması, ek istihdam paketi, Birleşmiş Markalar Derneği üyesi dokumacılık firmalarına ticari teşvikler üzere takviyelerin olduğu birçok uygulama ve programı hayata geçirdi.

Bayan girişimcilere özel oluşturduğu teşvik programı “Girişimci Bayanlara Teknoloji Gücü” ile bayan girişimcilere e-ticaret ile iş kurma yahut işlerini büyütme fırsatı sunmaya devam ediyor. Pandemi devrinde bayan girişimcilere dayanağını sürdüren Türkiye’nin Hepsiburada’sı, bünyesindeki bayan girişimcilerin işlerini 98 kat büyütmelerine dayanak oldu; kamu ve sektör iş birlikleri ile birlikte hayata geçirdiği inisiyatifleri ile 19 binden fazla bayan girişimcinin programdan faydalanmasını sağladı. Bugün Hepsiburada platformundaki bayan girişimcilerin tüm işletmeler içindeki oranı %23’e yükseldi.

Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ, Türkiye’nin Hepsiburadası olarak pandemi periyodunda de ekosistemlerindeki tüm paydaşların e-ticaret tecrübesini uygunlaştırmak için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bölgenin başkan “teknoloji platformu” olma vizyonuyla ve müşteri tecrübesini merkeze alan bir ideolojiyle çalışıyoruz. Emelimiz, Türkiye’nin tek yerli e-ticaret markası olarak Hindistan’ın batısıyla Almanya’nın doğusu ortasında kalan geniş coğrafyanın en büyük teknoloji şirketi olmak. İstanbul’dan 4 saat uçak aralığında yer alan 1 milyar müşteriye hitap eden dev bir ekosistem olmak için çalışıyoruz. Maksadımız, bu topraklardan bir teknoloji gücü ve milletlerarası bir muvaffakiyet kıssası çıkararak ülkemizi gururlandırmak. Bu araştırma sonuçları bize gerçek yolda olduğumuzu gösterirken, daha yüksek maksatlara ulaşmada büyük bir güç ve motivasyon verdi. Hizmet kalitemizi ve kesimi daha da ileriye taşıyacak inovatif eser, servis ve yatırımlarla müşterilerimiz, platformumuzdaki işletmeler, ülke ekonomimiz ve tüm paydaşlarımız için paha üretmeye var gücümüzle devam edeceğiz.”

Deloitte Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Önderi Hakan Göl ise şunları lisana getirdi: “Araştırmayı e-ticaretteki dönüşüm ve tercihleri somut formda ortaya koyması açısından çok değerli buluyorum ve e-ticarete girmek isteyen işletmeler için değerli ipuçları barındırdığını düşünüyorum. Türkiye ve bölgesinin başkan e-ticaret platformlarından Hepsiburada’nın uygulamalarının birçok firma için yol gösterici olacağına inanıyorum.”

POPÜLER KONULAR

Bu Konu da İlginizi Çekebilir

En çok takipçisi olan 10 Türk TikTok Fenomeni! – Ekim 2021

Geçtiğimiz günlerde dünya genelindeki kullanıcı sayısının 1 milyarın üzerine çıktığını duyuran, daha çok müzikal, eğlenceli ve eğitici ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir